Kauraporkkanasämpylä (kuituinen)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva.

Sekaan suola, sokeri, kaurahiutaleet/leseet ja öljy.

Lisää porkkanaraaste.

Lopuksi jauhoa.

Anna taikinan kohota noin 40min.

Nostele puolen nyrkin kokosia paloja pellille.

Käytin lusikoita jolloin sain kuoheuden säilymään.

Voitele kananmunalla.

Uuni 225 astetta ja 20min.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Redreaper
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 9g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 0.9g0.7kcal0.1g0g0g0.1g
Sokeri 0.1g0.6kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukkaöljy 1g8.8kcal0g0g1g0g
Kaurahiutale kuituinen Sydänystävä (1dl = 35g)1.3g4.3kcal0.2g0.7g0.1g0.2g
Porkkana 3.7g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Myllärin hurjan viljainen sämpyläaines (37g)3.4g12kcal0.4g2.2g0.2g0.2g
Hiivaleipävehnäjauho 4.8g16kcal0.6g2.8g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana50g86kcal2.6g12g2.8g1.8g
Valittu annoskoko25g43kcal1.3g6g1.4g0.9g
Annoskoko puolitettuna13g22kcal0.7g3g0.7g0.5g
Arvot/100g100g172kcal5.2g24g5.6g3.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265138