Saaristolaisleipä

Resepti on kolmelle pienelle tai kahdelle isolle vuokaleivälle.

1 l appelsiinimehua
100 g hiivaa
2 rkl suolaa
2 dl tummaa siirappia
2 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
3 dl mämmimaltaita
1 dl tuoppi kaljamallasrouhetta
3 dl vehnäleseitä
8 dl ruisjauhoja
6 dl vehnäjauhoja

Lämmitä appelsiinimehu kädenlämpöiseksi ja murenna siihen tuore hiiva.

Lisää suola ja siirappi, sekoita hyvin käsivispilällä.

Lisää muut aineet annetussa järjestyksessä ja sekoita taikina tasaiseksi massaksi ( itse käytän tässä vaiheessa sähkövatkainta ja taikinakoukkuja ).

Voitele vuoat voilla ja jaa taikina niihin.

Ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä.

Kohota taikinaa 1,5 tuntia liinan alla.

Paista 1,5 tuntia 175-asteisessa uunissa.

Tarjoile voin kera :) . Tai tee leivästä esim.

coctailpaloja ja pursota leipäkuutioiden päälle tilli-savulohi-tuorejuusto tahnaa.

Smetana-tuorejuusto tahnasta ja kirjolohenmädistä saat myös näyttäviä coctailpaloja.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 929 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiinimehu, Valio, 2 dl9g3.5kcal0.1g0.8g0g0g
Hiiva, 50g0.9g0.6kcal0.1g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma1.8g5.8kcal0g1.3g0g0g
Auringonkukansiemen, kuorittu (Risetti), annos 15g1g6kcal0.2g0.1g0.5g0.1g
Pellavansiemenrouhe,Pellava,Reformi1.3g4.1kcal0.4g0.1g0.3g0.4g
Mämmi- ja leipämaltaita (Laihian mallas oy), annos 1000g2.6g8.4kcal0.3g1.7g0.1g0.3g
Vehnäjauho puolikarkea 3.8g13kcal0.4g2.7g0g0.1g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g3.5g11kcal0.3g2.2g0.1g0.5g
Vehnälese (Korpelan mylly), annos 20g0.5g0.9kcal0.1g0.2g0g0.2g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)0.8g2.9kcal0.1g0.6g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana51g112kcal4g19.4g2g3.4g
Valittu annoskoko25g56kcal2g9.7g1g1.7g
Annoskoko puolitettuna13g28kcal1g4.9g0.5g0.9g
Arvot/100g100g221kcal7.9g38.2g3.9g6.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333492