Täytetyt paprikat (Jemista)

Mukailtu resepti kirjasta Kreetalainen keittokirja (Merja Tuominen-Gialitaki)

4 punaista paprikaa
200 g fetaa
2 (isoa) sipulia
2 porkkanaa
1 nippu persiljaa
1 rkl minttua
2 dl riisiä
1 dl oliiviöljyä
suolaa
2 sitruunan mehu

Irrota paprikoista "lakki" ja puhdista sisus.

Keitä riisi.

Sekoita joukkoon raastettu porkkana, paloiteltu feta, puolet öljystä, hienonnettu sipuli, persilja, minttu ja suola.

Täytä paprikat ja asettele uunivuokaan.

Valele loput öljystä vihannesten päälle ja lisää uunivuokaan muutama kupillinen vettä.

Paista 170-asteisessa uunissa noin 1½ tuntia.

Tarkista välillä, että vuoassa on koko ajan hieman vettä.

Lisää tarvittaessa pieniä määriä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 363 grammaa

Lilli91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika punainen 12g3.5kcal0.1g0.5g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)3.5g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g2.6g0.7kcal0g0.2g0g0.1g
Persilja 0.1g0kcal0g0g0g0g
Minttu, tuore (-), annos 1g0g0kcal0g0g0g0g
Riisi tumma 2.1g7.4kcal0.1g1.5g0g0.1g
Oliiviöljy 1.6g14kcal0g0g1.6g0g
Fetajuusto Euroshopper (50g)3.5g7.2kcal0.5g0.1g0.5g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana51g67kcal1.4g5g4.2g1g
Valittu annoskoko26g34kcal0.7g2.5g2.1g0.5g
Annoskoko puolitettuna13g17kcal0.4g1.3g1.1g0.3g
Arvot/100g100g132kcal2.7g9.8g8.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=390211