Jänispata

- Jänis kiehautetaan suolavedessä lähes kypsäksi ja poistetaan pintaan kohoavaa rasvaa, verta jne.

- Jänis pilkotaan sopiviksi paloiksi ja ruskistetaan padassa (riistaruokakokki sanoo, että voissa!)

- Porkkkana ja sipuli pilkotaan ja sekaan.

-Vesi ja mausteet ja olut ja jaloviintä perään, sekä liemikuutiot.

Heitä pippuria perään.

- Uunissa 200 - 175 asteessa 2,5 h - 5 h.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Mitukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jänis 7g9kcal1.5g0g0.4g0g
Vesi14g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g0.8g0.2kcal0g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.7g0.2kcal0g0g0g0g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g0.4g0.4kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Voi 0.1g0.7kcal0g0g0.1g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 2.3g1kcal0g0.1g0g0g
Jaloviina 40% (Alko), annos 30g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana51g24kcal3g0.4g1g0g
Valittu annoskoko26g12kcal1.5g0.2g0.5g0g
Annoskoko puolitettuna13g6kcal0.8g0.1g0.3g0g
Arvot/100g100g47kcal5.9g0.8g2g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=361291