Blinit

6 dl maitoa
30 g hiivaa
suolaa
250 g tattarijauhoja
200 g vehnäjauhoja
3 keltuaista
3 valkuaista kovaksi vaahdoksi vatkattuna
pilsneriä
(kirkastettua) voita paistamiseen

Liota isohkossa kulhossa kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja suola.

Sekoita joukkoon jauhot.

Peitä taikina liinalla tai kelmulla ja anna olla huoneenlämmössä vähintään kuusi tuntia.

Lisää taikinaan keltuaiset.

Ohenna taikinaa hieman pilsnerillä.

Lisää taikinaan lopuksi kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset.

Kuumenna blinipannu.

Laita pannuun hieman voisulaa ja taikinaa noin puolen sentin paksuinen kerros.

Anna paistua, kunnes taikina on hyytynyt.

Käännä bliniä ja lisää pannuun voisulaa.

Paista rapeaksi.

Blinien kanssa tarjottavaksi sopii mateen-, siian- ja/tai muikunmäti, smetana, hienonnettu sipuli, sillikaviaari, sienisalaatti, musta- tai valkopippuri.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

66tintti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 13g7.9kcal0.4g0.6g0.4g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta4.2g15kcal0.5g2.9g0.1g0.1g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 1.2g3.5kcal0.2g0g0.3g0g
Hiiva 0.6g0.5kcal0.1g0g0g0g
Voi 2.1g15kcal0g0g1.7g0g
Tattarijauhot, annos 100g5.2g18kcal0.4g3.9g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana52g121kcal3.2g14.8g5.2g0.2g
Valittu annoskoko26g60kcal1.6g7.4g2.6g0.1g
Annoskoko puolitettuna13g30kcal0.8g3.7g1.3g0.1g
Arvot/100g100g234kcal6.2g28.7g10.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=103599