Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 2.7g20kcal0g0g2.2g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 3.3g4.1kcal0.4g0g0.3g0g
Kaurahiutale 1.1g4.1kcal0.2g0.6g0.1g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 3.5g12kcal0.4g2.5g0g0.1g
Sokeri 3.9g16kcal0g3.9g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g5.5g6.4kcal0.2g0.2g0.5g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.2g0.9kcal0g0.2g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Mustikka metsä- 5.5g2.4kcal0g0.3g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana52g132kcal2.4g15.4g6.2g0.8g
Valittu annoskoko26g66kcal1.2g7.7g3.1g0.4g
Annoskoko puolitettuna13g33kcal0.6g3.9g1.6g0.2g
Arvot/100g100g256kcal4.7g29.8g12g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932