Porkkanalaatikko - Italialainen

Tee valkokastike : sulata voi ja lisää jauhot.

Lisää maito vimmatusti sekoittaen, ettei homma paakkuunnu.

Jäähdytä kastike.

Kuori porkkanat ja keitä ne juuri ja juuri kypsäksi.

Anna kuivua hetken ennen soseuttamista, niin e tule vetistä.

Soseuta.

Raasta juusto ja jätä n. 1/4 määrästä sivuun.

Erota kananmunasta valkuainen ja vatkaa rakenne rikki.

Sekoita kaikki aineksetja lisää suola ja muskottipähkinää hippusellinen.

Laita matalaan vuokaan ja ripottele päälle loput juustoraasteesta.

Paista uunissa 185 asteessa 30-35 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 138 grammaa

Eevavi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g16g4.6kcal0.1g1g0g0.4g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g2.9g11kcal1g0g0.8g0g
Maito, rasvaton, luomu (Valio), annos 200g4.7g1.5kcal0.2g0.2g0g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 0.8g0.3kcal0.1g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.2g0.8kcal0g0.2g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.7g5.1kcal0g0g0.6g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana52g47kcal2.8g2.8g2.8g0.8g
Valittu annoskoko26g24kcal1.4g1.4g1.4g0.4g
Annoskoko puolitettuna13g12kcal0.7g0.7g0.7g0.2g
Arvot/100g100g92kcal5.4g5.4g5.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146868