Valkosipulikermaperunat Special Al Meira

Kuori n.4 kg perunoita, kuorittuna n.2,5kg.

kolme isoa valkosipulin kynttä.

Raasta pala juustoa.

ota iso uunivuoka ja voitele öljyllä (n.10g), siivuta perunat n.0,5cm paksuisiksi ja laita n.800g kerroksissa vuokaan.

Jokaisen kerroksen päälle yksi valkosipulin kynsi pieneksi murskattuna, suolaa, mustapippuria, perunamaustetta ja aromimaustetta.

Kun kaikki perunat on siivutettu ja vuoassa, laita juustoraaste tasaisesti perunoiden päälle ja kaada pari purkkia kevytruokakermaa tasaisesti perunoiden päälle.

Laita uuniin reiluksi tunniksi 200C.

Nauti hyvän lihan tms. kera!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 200 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 198g151kcal3.7g30.7g0.4g2g
Valkosipuli 1.3g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Polar-juusto 15%9g24kcal2.9g0g1.4g0g
Flora kevyt ruoka 7%39g33kcal0.4g1.8g2.7g0g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.8g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana500g424kcal14.4g66g9g4g
Valittu annoskoko250g212kcal7.2g33g4.5g2g
Annoskoko puolitettuna125g106kcal3.6g16.5g2.3g1g
Arvot/100g100g85kcal2.9g13.2g1.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=172536