Rahkatorttu (persikkaa sisällä)

Voitele tasapohjainen irtopohjavuoka, halk.

noin 25cm.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna vatkaten joukkoon.

lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Laita kylmään huilimaan täytteen teon ajaksi.

Viipaloi valutetut persikat ohuemmiksi siivuiksi.

Sekoita täytteen ainekset kermaa lukuunottamatta keskenään, sitruunasta mukaan myös raastettu kuori.

Levitä pohjan päälle persikkaviipaleet.

Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita se varoen muun täytteen joukkoon.

Kaada täyte persikoiden päälle.

Paista 50-60min. 175 asteessa.

Anna tortun jäähtyä kunnolla ennen vuuan reunojen irroittamista ja lautaselle siirtelyä.

Säilytä jääkaapissa.

Persikat voi jättää pois tai korvata ne muulla mieleisellä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g15g107kcal0.1g0.1g11.7g0g
Sokeri 12g50kcal0g12.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 8g12kcal1g0g0.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 24g82kcal2.4g16.6g0.3g0.8g
Leivinjauhe 0.7g1.3kcal0g0.3g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0.3%73g48kcal8g3.1g0.2g0g
Kananmuna kuoreton 24g34kcal3g0.1g2.5g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml7.3g1.5kcal0.6g0g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 2.9g10kcal0g2.4g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.5g5.8kcal0g1.4g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g29g99kcal0.6g0.9g10.2g0g
Persikkasäilyke sokeriliemessä 53g36kcal0.4g8g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana500g972kcal32.2g90.6g51.6g2.4g
Valittu annoskoko250g486kcal16.1g45.3g25.8g1.2g
Annoskoko puolitettuna125g243kcal8.1g22.7g12.9g0.6g
Arvot/100g100g194kcal6.4g18.1g10.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=422284