Vadelmamoussesuklaaleivos

Sulata suklaa ja voi mikrossa.

Vatkaa munat, ja sekoita niiden joukkoon jauhot, leivinjauhe ja fariinisokeri.

Voitele laakea vuoka, ja vuoraa pohja leivinpaperilla.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n.25min.

Vaahdota vispikerma ja vaniljakastike ja sekoita ne yhteen.

Soseuta vadelmat, ja kaada vaniljakerman joukkoon.

Lisää makusi mukaan tomusokeria.

Kuumenna pieni tilkka vettä, ja sulata siinä n. 5min kylmässä vedessä lionneet liivatelehdet.

Lisää liivateseos ohuena nauhana kerman joukkoon ja sekoita.

Raasta n. puolet valkosuklaalevystä joukkoon ja sekoita täyte.

Kun kakku tulee uunista anna sen levätä hetki ja kumoa.

Kun kakku on jäähtynyt paina siitä juomalasilla pyöreitä rinkuloita.

Kokoa rinkuloista ja täytteestä valmiita leivoksia siten, että laitat tarjoiluastialle aina rinkulan, sen päälle täytettä, täytteen päälle taas rinkulan, ja sen päälle taas täytettä.

Taikinasta tulee n. 4 leivosta.

Voit halutessasi raastaa vielä leivosten päälle valkosuklaata.

Täytettä raikastamaan voi listä myös sitruunamehua

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 423 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomusokeri 1dl=60g89g355kcal0g88.7g0g0g
Liivatelehti, gelatiini4.4g16kcal3.8g0g0g0g
Vadelma eldorado pakaste 50g296g74kcal4.1g13.6g0.9g10.9g
Vaahtoutuva vaniljakastike370g591kcal17.7g59.1g33.3g0.7g
Vispikerma, Pirkka 2 dl370g1256kcal7.4g10g133g0g
Kananmuna kuorineen punnittu402g507kcal44.2g1.2g36.2g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta120g433kcal15.6g84.1g2.5g4.2g
Fariinisokeri296g1200kcal0g295.3g0g0g
Voi 185g1340kcal2.2g0.7g150.2g0g
Suklaa tumma 370g1909kcal14.4g196.8g114.6g19.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g15361kcal218.8g1499g941.4g70.8g
Valittu annoskoko2500g7680kcal109.4g749.5g470.7g35.4g
Annoskoko puolitettuna1250g3840kcal54.7g374.8g235.4g17.7g
Arvot/100g100g307kcal4.4g30g18.8g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100551