Blinit

6 dl maitoa
30 g hiivaa
suolaa
250 g tattarijauhoja
200 g vehnäjauhoja
3 keltuaista
3 valkuaista kovaksi vaahdoksi vatkattuna
pilsneriä
(kirkastettua) voita paistamiseen

Liota isohkossa kulhossa kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja suola.

Sekoita joukkoon jauhot.

Peitä taikina liinalla tai kelmulla ja anna olla huoneenlämmössä vähintään kuusi tuntia.

Lisää taikinaan keltuaiset.

Ohenna taikinaa hieman pilsnerillä.

Lisää taikinaan lopuksi kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset.

Kuumenna blinipannu.

Laita pannuun hieman voisulaa ja taikinaa noin puolen sentin paksuinen kerros.

Anna paistua, kunnes taikina on hyytynyt.

Käännä bliniä ja lisää pannuun voisulaa.

Paista rapeaksi.

Blinien kanssa tarjottavaksi sopii mateen-, siian- ja/tai muikunmäti, smetana, hienonnettu sipuli, sillikaviaari, sienisalaatti, musta- tai valkopippuri.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

66tintti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 1210g765kcal36.3g58.1g42.3g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta403g1452kcal52.4g282.3g8.5g14.1g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 121g345kcal18.8g0.2g30.2g0g
Hiiva 61g45kcal7.9g0.7g0.2g4.2g
Voi 202g1463kcal2.4g0.8g163.9g0g
Tattarijauhot, annos 100g504g1784kcal35.3g383.1g10.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g11707kcal306.2g1450.4g510.4g36.6g
Valittu annoskoko2500g5853kcal153.1g725.2g255.2g18.3g
Annoskoko puolitettuna1250g2927kcal76.6g362.6g127.6g9.2g
Arvot/100g100g234kcal6.1g29g10.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=103599