Heidin Saaristolaisleipä

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva, siirappi ja suola.

Lisää joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada taikina vuokaleipävuokiin 2 x 30cm vuokaan ja anna kohota 2h.

Paista 160-170 astetta 1,5 - 2h.

Jos alkaa tummumaan päältä laita leivinpaperi päälle.

Säilyy hyvin jääkaapissa jopa viikon.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2948 grammaa

Pelthe10
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)848g271kcal28g38.2g0g0g
Suola, annos 3g19g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma255g814kcal0.3g188.3g0g0g
Hiiva 64g47kcal8.3g0.7g0.3g4.4g
Vehnäjauho, sunnuntai551g1930kcal66.2g391.4g11.6g16.5g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)255g964kcal29.8g195.9g5.6g36.4g
Vehnälese Sydänystävä 5tl 5g255g356kcal35.6g35.6g8.7g122.1g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g255g776kcal24.7g156g5.1g36.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g10319kcal385.8g2012.2g62.6g432.6g
Valittu annoskoko2500g5159kcal192.9g1006.1g31.3g216.3g
Annoskoko puolitettuna1250g2580kcal96.5g503.1g15.7g108.2g
Arvot/100g100g206kcal7.7g40.2g1.3g8.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=105153