Matikkakeitto

Kuullota juurekset ja sipuli kattilassa.

Mausta suolalla, pippurilla, chilillä, muskotilla, inkiväärillä, currylla ja laakerinlehdillä.

Lisää vesi.

Keitä keittoa 10-15 minuuttia.

Lisää kala ja kerma sekä loraus sitruunamehua.

Jatka keittämistä kunnes kala on kypsää ja juurekset sopivan pehmeitä.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Guineapig
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g486g291kcal7.3g63.1g0.5g4.4g
Lanttu 280g81kcal2.8g12.9g0.8g5g
Sipuli (kuorittu)104g28kcal1.4g5g0.2g1.8g
Oivariini, juokseva, rasvaseos34g247kcal0.2g0.2g27.5g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Vesi916g0kcal0g0g0g0g
Made 385g262kcal60.4g0g1.9g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)183g293kcal4.9g4.9g27.5g0g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton59g94kcal4.7g2.3g7.6g0g
Sitruunamehu, laimentamaton41g8.7kcal0.1g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2611kcal163.6g178.2g132g22.4g
Valittu annoskoko2500g1306kcal81.8g89.1g66g11.2g
Annoskoko puolitettuna1250g653kcal40.9g44.6g33g5.6g
Arvot/100g100g52kcal3.3g3.6g2.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=108293