Katkarapurisotto

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
10 cm purjoa
0,5 rkl oliiviöljyä
1,5 dl tummaa riisiä
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 punainen paprika
200 g parsakaalin pieniä kukintoja
300 g katkarapuja
1 tl kalamaustetta
2 tl yrttimaustetta

- - -
Hienonna sipuli, valkosipuli ja purjo.

Ruskista ne öljyssä kattilassa tai paistokasarissa.

Lisää kattilaan kuutioitu paprika.

(Jos riisissä on pitkä keittoaika, kannattaa sitä keittää etukäteen erikseen n. 10 min)

Lisää riisit ja vesi, vesi sitä mukaa kun se imeytyy riisiin.

Lisää liemikuutio.

Anna kiehua 5 min. Lisää joukkoon parsakaalin kukinnot ja anna kiehua n. 10 min. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna risotto.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)138g37kcal1.8g6.6g0.3g2.3g
Valkosipuli 11g12kcal0.9g1.8g0.1g0.2g
Purjosipuli 83g19kcal1.5g2g0.2g1.7g
Oliiviöljy 10g85kcal0g0g9.7g0g
Riisi tumma 177g616kcal12.4g127.2g4.1g7.1g
Riisi pitkäjyväinen, puuroutumaton 177g640kcal14.4g139.5g1g3g
Vesi966g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 15g46kcal1.5g5.2g2.1g0.2g
Paprika punainen 235g69kcal2.2g10.6g0.9g4.5g
Parsakaali brokkoli 276g97kcal12.7g5.4g0.8g6.9g
Katkarapu 414g283kcal59.8g0g4.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g3809kcal214.4g596.6g47.6g51.8g
Valittu annoskoko2500g1904kcal107.2g298.3g23.8g25.9g
Annoskoko puolitettuna1250g952kcal53.6g149.2g11.9g13g
Arvot/100g100g76kcal4.3g11.9g1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=113791