Tomaatti- mozzarella kasvispiirakka

Ota 5kpl piirakkataikinalevyjä sulamaan leivinpaperin päälle ja lämmitä uuni 225 asteeseen.

Hienonna purjo ja leikkaa kirsikkatomaatit viipaleiksi.

Viipaloi myös mozzarellajuusto.

Sekoita flora maku ruoka, maito ja kolme munaa keskenään ja lisää hieman suolaa sekä mustapippuria.

Kauli sulaneet piirakkataikinalevyt leivinpaperin päällä koko paperin kokoiseksi.

Siirrä leivinpaperi taikinoineen korkeareunaiseen uunipeltiin niin että taikinaa tulee myös pellin reunoille ja paista piirakkapohjaa 15 minuuttia.

Kuullota sillä välin jäiset paprikasuikaleet ja purjo öljyssä kevyesti.

Laita purjot ja paprikat piirakkapohjalle ja kaada päälle muna-maitoseos.

Lisää seuraavaksi juustoraastetta.

Asettele pinnalle vielä tomaatti- ja mozzarellaviipaleita, sekä ripottele basilikamaustetta.

Paista piirakkaa vielä noin 40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Tarjoile piirakan päällä tuoreita basilikan lehtiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkataikina, Pirkka, annos 400g615g2275kcal35g215.2g141.4g11.7g
Kananmuna kuoreton 184g263kcal23.1g0.6g18.9g0g
Flora Maku ruoka valkosip+sitrtimjami (Flora), annos 250g256g436kcal6.4g15.4g38.4g1.3g
Mozzarella 17% (Pirkka)154g361kcal30.7g0.8g26.1g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen256g51kcal1.5g9.7g0.8g3.6g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g307g68kcal3.1g13.8g0g6.1g
Purjosipuli 205g47kcal3.7g4.9g0.4g4.3g
Ruokaöljy keskiarvo 10g91kcal0g0g10.2g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen359g118kcal11.8g17.6g0g0g
Pizza mix juustoraaste 500g, annos 50g154g547kcal30.7g1.5g36.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g8512kcal292g559g546.2g54g
Valittu annoskoko2500g4256kcal146g279.5g273.1g27g
Annoskoko puolitettuna1250g2128kcal73g139.8g136.6g13.5g
Arvot/100g100g170kcal5.8g11.2g10.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=124305