Kauraruudut (elovena)

Sekoita kädenlämpöiseen veteen kuivat aineet ja sulatettu margariini.

Kaada taikina syvään uunipeltiin leivinpaperin päälle ja taputtele tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla.

Voit koristella sämpylät voitelemassa taikinan pintaan kananmunaa ja ripottelemalla kaurahiutaleita päälle.

Leikkaa taikinalevy neliöiksi
Paista 225 asteessa 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Piipiipaapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g24g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 355g1328kcal51.5g202.3g25.9g35.5g
Vehnäjauho puolikarkea 865g2968kcal88.2g605.6g10.4g30.3g
Sokeri 27g108kcal0g26.6g0g0g
Suola, annos 3g8.9g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 1109g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini (Eldorado)111g799kcal1.1g1.1g88.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g10406kcal281.6g1671.2g250g131.6g
Valittu annoskoko2500g5203kcal140.8g835.6g125g65.8g
Annoskoko puolitettuna1250g2602kcal70.4g417.8g62.5g32.9g
Arvot/100g100g208kcal5.6g33.4g5g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=126623