Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi776g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g621g1894kcal60.2g380.7g12.4g90.1g
Vehnäjauho puolikarkea 1009g3463kcal102.8g706.5g12.1g35.3g
Hiiva 39g29kcal5.1g0.4g0.2g2.7g
Suola, annos 3g7.8g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl47g419kcal0g0g46.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g11612kcal336.2g2175.2g142.6g256.2g
Valittu annoskoko2500g5806kcal168.1g1087.6g71.3g128.1g
Annoskoko puolitettuna1250g2903kcal84.1g543.8g35.7g64.1g
Arvot/100g100g232kcal6.7g43.5g2.9g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139580