Porkkanasosekeitto

Laita pilkotut porkkanat, kesäkurpitsa ja valkosipuli kiehuvaan veteen.

Kuullota pilkottu sipuli öljytilkassa ja lisää joukkoon, samoin liotetut ja keitetyt kikherneet.

Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää creme fraiche ja mausteita, esim suolaa ja yrttejä.

Soseuta sauvasekoittimella.

Raejuusto sopii tämänkin keiton päälle proteiinilisäksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 602 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1039g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g416g116kcal2.5g24.7g0.8g10.4g
Kesäkurpitsa zucchini 450g81kcal2.5g11.3g1.8g3.2g
Sipuli 277g84kcal3.5g13.3g0.6g4.7g
Valkosipuli 6.9g7.5kcal0.5g1.1g0g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl6.9g62kcal0g0g6.9g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 104g288kcal2.1g3.1g29.1g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 201g267kcal17g35.3g4g10g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g1813kcal56.2g177.6g86.4g56.8g
Valittu annoskoko2500g906kcal28.1g88.8g43.2g28.4g
Annoskoko puolitettuna1250g453kcal14.1g44.4g21.6g14.2g
Arvot/100g100g36kcal1.1g3.6g1.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142906