Rouheleipä

Lisää spelttirouheen joukkoon noin puolet vedestä ja anna liota 1-7 tuntia.

Lisää hiiva ja loppu vesi lämmitettynä.

Lisää sokeri, suola ja hiivaleipäjauhot.

Sekoita huolellisesti.

Lisää öljy.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Vatkaa vielä niin kauan kuin jaksat (n 10 min).

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Vaivaa huolellisesti ilmat pois taikinasta ja leivo neljäksi limpuksi.

Voit myös tehdä vuokaleipiä tai sämpylöitä.

Kohota vielä leivät ja paista 200-asteessa noin 30 min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Pipsaelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi845g0kcal0g0g0g0g
Spelttirouhe (Sunspelt ky), annos 5g225g861kcal33.8g169g6.8g18.5g
Hiiva, 50g56g34kcal7.4g0.6g0.2g0g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl282g986kcal39.4g180.2g8.7g15.5g
Suola, annos 3g8.4g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 14g55kcal0g13.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1014g3478kcal103.3g709.6g12.2g35.5g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl56g507kcal0g0g56.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g11842kcal367.8g2145.8g168.4g139g
Valittu annoskoko2500g5921kcal183.9g1072.9g84.2g69.5g
Annoskoko puolitettuna1250g2960kcal92g536.5g42.1g34.8g
Arvot/100g100g237kcal7.4g42.9g3.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146073