Kalakeitto ranskalaiseen tapaan eli boullabaisseöljy

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaada kattilaan vesi ja lisää mausteet myös laakerinlehti, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai 1/2 sitruunan mehulla.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 450 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 222g51kcal4g5.3g0.4g4.7g
Sipuli (kuorittu)111g30kcal1.4g5.3g0.2g1.9g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g8.9g9kcal0.7g1.4g0.1g0.2g
Juuriselleri 111g35kcal1.4g5.1g0.2g3.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl33g300kcal0g0g33.3g0g
Tomaattipyree, Pirkka78g64kcal2.6g14.8g0.8g0.8g
Vesi888g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.6g1.6kcal0.1g0.1g0g0.2g
Valkopippuri, annos 1g8.9g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g5.6g0kcal0g0g0g0g
Puna-ahven pakaste444g435kcal79.9g0g12g0g
Katkarapu pienet (pirkka)200g132kcal30g0g1.4g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)278g286kcal47.2g4.7g7.8g0g
Valkoviini kuiva 111g76kcal0.3g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2838kcal335.2g74.8g112.4g22.4g
Valittu annoskoko2500g1419kcal167.6g37.4g56.2g11.2g
Annoskoko puolitettuna1250g710kcal83.8g18.7g28.1g5.6g
Arvot/100g100g57kcal6.7g1.5g2.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146156