Talven paras uuniruoka

Pese, kuori ja suikaloi perunat ja porkkanat.

Kuori ja silppua sipulit.

Lado rypsiöljyllä siveltyyn uunivuokaan kerros perunaa, porkkanaa ja sipuleita.

Ripottele päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Leikkaa (keittiösaksilla) possun leikkeistä päälle kerros lihasuikaleita.

Laita päälle vielä toinen kerros peruna-porkkana-sipuleita.

Ripottele taas pinnalle mausteet.

Kaada päälle "kermat".

Paista uunissa 200 asteessa n. tunti (kerrn välissä sekoittaen).

Ripottele halutessasi päälle hiukan juustoraastetta ja anna pinnan ruskistua kauniiksi n. 15- 20 min.
Tarjoa salaatin ja punajuuren kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1280g768kcal19.2g166.5g1.3g11.5g
Porsaan filee Ohut leike, kermainen pippuri 400g (Atria), annos 75g320g352kcal54.4g5.1g14.4g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g213g60kcal1.3g12.7g0.4g5.3g
Sipuli (kuorittu)213g58kcal2.8g10.2g0.4g3.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g11g11kcal0.8g1.7g0.1g0.2g
Kevyt ja paksu (Flora), annos 250g133g80kcal1.3g6g5.3g0.8g
Valio maustettu ruokakerma 3 juustoa 1 prk 2,5 dl213g256kcal7.3g7.7g21.3g0g
Rypsiöljy 8.5g76kcal0g0g8.5g0g
Hillosipulisäilyke 107g52kcal1.3g10.1g0.2g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g3425kcal176.8g440g103.8g46.2g
Valittu annoskoko2500g1712kcal88.4g220g51.9g23.1g
Annoskoko puolitettuna1250g856kcal44.2g110g26g11.6g
Arvot/100g100g69kcal3.5g8.8g2.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151725