Kekin kukkakaali-nakki gratiini

Sekoita jäiset kukkakaalit ja pilkotut nakit vuokaan.

Valmista kattilassa gratiini: Sulata rasva, lisää jauhot, lisää pikkuhiljaa maito koko ajan sekoittaen.

Mausta valkopippurilla, suolalla ja halutessasi sipuli- ja valkosipulijauheella.

Lisää joukkoon aurajuusto ja anna sulaa.

Kaada valmis gratiini vuokaan.

Kypsennä uunin keskitasolla 225 asteessa noin 25min.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 276 grammaa

Kekki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, pakaste, Apetit1131g192kcal18.1g24.9g2.3g21.5g
Nakki, keskiarvo 272g633kcal31g3.1g55.9g0g
Flora margariini 60, annos 10g68g367kcal0.1g0.2g40.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 57g194kcal5.8g39.6g0.7g2g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen905g299kcal29.9g44.3g0g0g
Aurajuusto68g231kcal13.6g0g19.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g3831kcal197g224.2g238.6g47g
Valittu annoskoko2500g1916kcal98.5g112.1g119.3g23.5g
Annoskoko puolitettuna1250g958kcal49.3g56.1g59.7g11.8g
Arvot/100g100g77kcal3.9g4.5g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153140