Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g976g3161kcal154.1g658.5g28.5g97.6g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g488g1756kcal70.2g287.3g34.1g45.9g
Ohrasuurimo 488g1572kcal40.2g308g9.8g37.1g
Oivariini, 60 (100g)61g335kcal0.6g0.6g36.6g0g
Tattarisuurimo / -jauho 488g1574kcal58g294.9g9.8g28.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g16798kcal646.2g3098.6g237.6g417.8g
Valittu annoskoko2500g8399kcal323.1g1549.3g118.8g208.9g
Annoskoko puolitettuna1250g4199kcal161.6g774.7g59.4g104.5g
Arvot/100g100g336kcal12.9g62g4.8g8.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156810