Porkkanasämpylät Special Al Meira

Kuori 4-5 pientä porkkanaa ja tee ne raasteeksi, n.155g.

Laita n.+42C vettä (kädenlämpöistä) kulhoon ja sekoita joukkoon yksi pala hiivaa (50g), porkkanaraaste, n.1 tl suolaa, 0,5 dl rapsiöljyä ja vähitellen 1-2 dl kerrallaan jauhoja yhteensä 19,5 dl. Kun ainekset on sekoitettu huolellisesti ja taikina "veivattu", niin anna taikinan nousta esim.

pyyheliinan alla n. 20-30 min. Tämän jälkeen kaada koko taikina leivontaalustalle ja tee iso pitko käyttäen jauhoja (n.1 dl), joka leikataan neljään osaan.

(Märät kädet auttavat myös leipomaan melko löysää taikinaa paremmin.

Tee valmiita sämpylöitä pellille n. 9kpl ja anna pellin olla vielä hetken hellan päällä, jolloin sämpylät nousevat lisää.

Paista uunissa 225C n.20-25minuuttia, tai kunnes ovat kauniin ruskeita.

Laita valmiit kuumat sämpylät esim.

koriin ja peitä pyyheliinalla ennen tarjoilua.

(Kuori pehmenee pyyhkeen alla).

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 754g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 117g38kcal0.7g6.5g0.2g3g
Hiiva 38g28kcal4.9g0.4g0.2g2.6g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl38g339kcal0g0g37.7g0g
Sämpyläjauho, lidl1546g5566kcal201g1082.2g38.7g46.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g11943kcal413.2g2178.2g153.6g104g
Valittu annoskoko2500g5971kcal206.6g1089.1g76.8g52g
Annoskoko puolitettuna1250g2986kcal103.3g544.6g38.4g26g
Arvot/100g100g239kcal8.3g43.6g3.1g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=158069