Katkarapurisotto

Silppua sipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia öljyssä, kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Lisää riisit ja kuullota, kunnes läpikuultavia.

Lisää viini ja anna kiehahtaa.

Lisää n. 1/3 kasvisliemestä ja anna kiehua kevyesti poreillen, kunnes lientä on enää vähän jäljellä.

Lisää toinen 1/3 liemestä ja anna jälleen kiehua vähiin.

Lisää loput liemestä ja tarkista kypsyyttä maistamalla.

Riisi on kypsää vähän merkistä riippuen n. 50 minuutin jälkeen. 45 minuutin kiehumisen jälkeen lisää jäiset herneet ja katkaravut.

Anna liemen kiehua melko vähiin, varo, ettei risotto pala pohjaan.

Siirrä pois kuumalta liedeltä ja lisää voi sekä raastettu parmesaani.

Sekoita.

Huom! sekä kasvisliemi että parmesaani ovat suolaisia, joten suolan lisäämiselle tuskin on tarvetta.

Risoton pitää olla kermaista ja paksua, ei lainkaan vetistä, siksi liemen tulee kiehua lähes kokonaan pois.

Tarjoile raikkaan salaatin ja kuivan valkoviinin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)44g12kcal0.6g2.1g0.1g0.8g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 29g260kcal0g0g29.4g0g
Täysjyväriisi 441g1477kcal26.7g314.8g3.1g32.6g
Valkoviini kuiva 147g101kcal0.5g0.9g0g0g
Kasvisliemi laimennettu 1471g137kcal4.3g6g10.6g0.7g
Katkarapu 221g151kcal31.9g0g2.4g0g
Herne 88g61kcal4.5g8.3g0.4g2.7g
Parmesaani raaste, Somerfield44g171kcal14.6g0g12.5g0g
Oivariini, 60 (100g)15g81kcal0.1g0.1g8.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g4901kcal166.4g664.4g134.6g73.6g
Valittu annoskoko2500g2450kcal83.2g332.2g67.3g36.8g
Annoskoko puolitettuna1250g1225kcal41.6g166.1g33.7g18.4g
Arvot/100g100g98kcal3.3g13.3g2.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=167354