Pätkiskakku

Murskaa keksit ja sekoita muruihin sulatettu voi. Levitä seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Laita liivatelehdet kylmänä veteen likoamaan.

Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan.

Vaahdota valkuaiset, lisää 1rkl sokeria kun vaahto on kovaa, sekoita vielä.

Vaahdota kerma.

Rouhi/murskaa pätkikset hienoksi rouheeksi.

Sulata suklaa.

Lisää suklaaseen pätkismurut, tuorejuusto, vaniljasokeri ja keltuaiset.

Sekoita tasaiseksi.

Purista lionneista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne, lisäämällä joukkoon pari rkl kiehuvaa vettä.

Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen kokoajan sekoittaen.

Lisää seokseen aiemmin vatkattu kerma ja valkuaiset, sekoita kevyesti.

Levitä seos keksi-voi pedille ja jätä jääkaappiin jähmettymään vähintään 5 tunniksi, mieluiten yön yli.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Imppu1103
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi324g1456kcal21g194.2g68g10g
Voi 121g880kcal1.4g0.5g98.7g0g
Maitosuklaa 324g1739kcal32.8g161.8g106.8g0.1g
Pätkis minibites (140 g pussi)227g1110kcal8.2g138.2g56.6g0g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton324g518kcal25.9g12.9g42.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g8.1g32kcal0g8g0g0g
Kananmuna kuoreton 178g254kcal22.2g0.5g18.2g0g
Sokeri 24g99kcal0g24.2g0g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl324g1165kcal6.5g8.7g123g0g
Liivatelehti, gelatiini647g2259kcal554g0g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g19025kcal1344g1098g1028g20.2g
Valittu annoskoko2500g9513kcal672g549g514g10.1g
Annoskoko puolitettuna1250g4756kcal336g274.5g257g5.1g
Arvot/100g100g381kcal26.9g22g20.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=172656