Tomaatti-fetapiiras

Tomaatti-fetapiiras

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
125g voita tai margariinia
2-3 rkl kylmää vettä

Täyte:
1 prk (200g) Feta kuutioita
1 rasia (250g) kirsikkatomaatteja
1 ruukku basilikaa silppuna
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
suolaa, pippuria
50-100g juustoraastetta

Nypi margariini ja jauhot kulhossa.

Lisää kylmä vesi, sekoita taikinaksi.

Laita viileään lepäämään noin 30-60 minuuttia.

Voit käyttää halutessasi myös valmista piiraspohjaa (400g)

Painele taikina piirasvuokaan (halkaisija n 26cm).

Tee pohjaan kunnon reunat, pistele pohja haarukalla.

Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia.

Sekoita kananmunat, kerma ja mausteet.

Lado basilikasilppu, Fetajuustokuutiot ja tomaatti piirakan pohjalle, kaada munakerma päälle.

Ripottele juustoraaste pinnalle ja paista 225 asteessa, uunin alatasossa noin 20 minuuttia.

Koristele piiras kirsikkatomaateilla ja tuoreilla Basilikan lehdillä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Emmiina83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 404g1387kcal41.2g283g4.9g14.1g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen259g1866kcal0g0g207.3g0g
Feta, Arla Apetina 3%415g456kcal74.6g8.3g12.4g0g
Kirsikkatomaatti, 50g518g104kcal3.1g19.7g1.6g0g
Basilika, tuore 104g28kcal3.2g1.1g0.8g1.7g
Kananmuna kuorineen punnittu282g355kcal31g0.8g25.4g0g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)415g684kcal12.4g16.6g62.2g0g
Juustoraaste, kevyt pizzaraaste (Ingman keittiöni)104g270kcal26.9g1.6g17.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g10299kcal384.8g662.2g664.4g31.6g
Valittu annoskoko2500g5149kcal192.4g331.1g332.2g15.8g
Annoskoko puolitettuna1250g2575kcal96.2g165.6g166.1g7.9g
Arvot/100g100g206kcal7.7g13.2g13.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173572