Aapon kostea omenapiirakka

Kuori omenat, poista keskiö omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 178g1289kcal2.1g0.7g144.5g0g
Sokeri 426g1731kcal0g426g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g444g289kcal48.9g18.7g1.3g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%89g142kcal2.4g2.4g13.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 631g2164kcal64.3g441.5g7.6g22.1g
Leivinjauhe 18g31kcal0.9g6.7g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g14g57kcal0g14.1g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g622g211kcal1.2g44.2g1.9g11.2g
Siirappi 71g214kcal0.1g52.7g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g7.1g26kcal0.2g5.7g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g12309kcal240.2g2025.4g337.6g66.8g
Valittu annoskoko2500g6155kcal120.1g1012.7g168.8g33.4g
Annoskoko puolitettuna1250g3077kcal60.1g506.4g84.4g16.7g
Arvot/100g100g246kcal4.8g40.5g6.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173948