Kermainen lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo ja huuhtele.

Leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata rasva kattilaan ja lisää joukkoon kasvikset.

Kääntele muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja liemikuutiot ja maustepippuri.

Keitä kasviksia kunnes ovat lähes kypsiä.

Lisää joukkoon pakaste lohikuutiot ja ruokakerma.

Keitä miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 488 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)72g19kcal0.9g3.4g0.1g1.2g
Purjosipuli 72g16kcal1.3g1.7g0.1g1.5g
Peruna, keskikokoinen 60g512g307kcal7.7g66.6g0.5g4.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g133g37kcal0.8g7.9g0.3g3.3g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 29g203kcal0.1g0g23g0g
Vehnäjauho puolikarkea 21g70kcal2.1g14.3g0.2g0.7g
Vesi1025g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 23g69kcal2.3g7.7g3.2g0.2g
Lohikuutiot, Rainbow (pakaste)410g492kcal82g0g14.3g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)205g174kcal2g7.2g14.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2778kcal198.4g217.6g112g23g
Valittu annoskoko2500g1389kcal99.2g108.8g56g11.5g
Annoskoko puolitettuna1250g695kcal49.6g54.4g28g5.8g
Arvot/100g100g56kcal4g4.4g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=180904