Bolognese

Ruskista jauheliha kevyesti öljyssä ja kaada ylimääräinen rasva pois, laita kattilaan öljyä, kuumenna ja lisää raastetut juurekset ja kuutioitu sipuli, anna hautua noin 5min.

lisää jauheliha ja paseerattu tomaatti, mausta paprika-,chili ja mustapippurijauheilla.

Anna hautua hiljakseen noin 1h, ei saa kiehua, älä käytä kantta kattilassa.

Lisää Dolmio kastikeainekset ja sokeri, mausta oreganolla, persiljalla, timjamilla ja valkosipulilla, jatka hauduttamista vielä 45-60min.

Tarkista maku.

Tarjoile raikkaan salaatin, tumman spaghetin tai makaroonin kera.

Lisäkkeeksi sopii vähärasvainen juustoraaste jos haluat.

(kastiketta ei tarvitse suurustaa, koska lihan valkuainen ja juuresten tärkkelys hoitavat homman)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 192 grammaa

Ipatzu59
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 976g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi22g60kcal1.9g1.5g4.9g0g
Fond du chef beef (Knorr), annos 500g13g0.7kcal0g0g0.1g0g
Paistijauheliha 10%455g774kcal91.1g0g45.5g0g
Dolmio Classico Light Bolognese (Masterfoods), annos 500g325g114kcal4.9g21.8g1g2.9g
Porkkana 130g43kcal0.8g7.2g0.3g3.3g
Selleri, annos 50g130g18kcal1.3g3.9g0g0g
Palsternakka 130g83kcal0.7g15.4g0.5g5.9g
Sipuli (kuorittu)130g35kcal1.7g6.2g0.3g2.2g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)130g39kcal1.3g7.8g0.3g1.3g
Valkosipuli 20g21kcal1.5g3.2g0.1g0.4g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 26g230kcal0g0g26g0g
Sokeri 13g53kcal0g13g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2941kcal210.4g160g158g32g
Valittu annoskoko2500g1470kcal105.2g80g79g16g
Annoskoko puolitettuna1250g735kcal52.6g40g39.5g8g
Arvot/100g100g59kcal4.2g3.2g3.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=186774