Katkarapu-kesäkurpitsapiiras

Sulata piirakkapohja-ainekset ja katkaravut.

Painele piirakkapohja vuokaan ja nosta kylmään lepäämään.

Valmista täyte.

Suikaloi kesäkurpitsa ja kypsennä öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes vihannekset pehmenevät.

Sekoita jauhot joukkoon ja keitä minuutin ajan.

Lisää kasariin kuuma maito nauhana ja keitä, kunnes täyte on pehmeää ja sakeaa.

Anna täytteen jäähtyä hieman ja sekoita sitten joukkoon sulatetut ja huuhdellut katkaravut, huoneenlämpöiset, vatkatut kananmunat ja parmesan.

Mausta maun mukaan ja kaada täyte piirakkapohjalle.

Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista piirakkaa 225 asteessa n. puoli tuntia tai kunnes täyte on kauniin ruskea.

Anna piirakan levätä paistamisen jälkeen (puolisen tuntia) tai tarjoile kylmänä salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Keralagirl
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkapohja-ainekset (Pirkka), annos 225g321g1497kcal29.2g167g77.1g0g
Katkarapu 286g195kcal41.2g0g3.1g0g
Kesäkurpitsa428g73kcal1.7g10.7g2.6g3g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g71g39kcal2.2g4.6g1.4g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 286g76kcal9.4g8.9g0g0g
Kananmuna, keitetty 157g224kcal19.6g0.5g16.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 93g318kcal9.5g65g1.1g3.2g
Rypsiöljy 39g341kcal0g0g38.5g0g
Mineraalisuola keskiarvo 43g0.5kcal0.1g0g0g0g
Mustapippuri 2.9g8kcal0.3g1.1g0.1g0.8g
Valkopippuri 2.9g8.1kcal0.3g1.2g0.1g0.7g
Parmesan formaggio da pasta57g261kcal22.8g0g18.8g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g714g1856kcal214.2g14.3g107.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g9795kcal701g546.6g532g15.4g
Valittu annoskoko2500g4897kcal350.5g273.3g266g7.7g
Annoskoko puolitettuna1250g2449kcal175.3g136.7g133g3.9g
Arvot/100g100g196kcal14g10.9g10.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188196