Jamien karpimpi suklaakakku

4 tl hermesetas makeutusainetta nesteenä (tai 200g sokeria)
200 g voita
150 g mantelijauhetta
4 rkl vehnäleseitä
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kahvijuomaa

Täyte
1 dl kermaa + 1 dl kermaa/creme fraichea
½ tl vanilliinisokeria
100g mansikoita/raparperiä/jotain)

Suklaakastike
100 g tummaa suklaata (81% Lidlistä)
100 g voita
1 dl kermaa

Vaahdota makeutusaine, rasva ja munat, lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet, sekoita joukkoon vielä kahvi.

Kaada taikina hyvin voideltuun pitkulaiseen kakkuvuokaan (pienehkö pyöreäkin käy hyvin).

Paista 225C noin 15-20 min (ole tarkkana ettei kärähdä!)

Jaa jäähtynyt kakku pituussuunnassa 2 osaan, väliin mansikoita ja vaahdotettu kerma, johon on lisätty vanilliinisokeri.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, sekoita voi pienissä erissä suklaaseen, lisää lopuksi kerma.

Sekoittele hetken, suklaaseos paksuuntuu jäähtyessään.

Kaada kakun päälle ja nakkaa kylmään odottelemaan tarjoilua.

alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hermesetas -neste48g0kcal0g0g0g0g
Voi 724g5249kcal8.6g2.9g588.3g0g
Manteli 362g2228kcal87g23.9g195.4g26g
Vehnälese 29g66kcal3.9g4.5g1.3g10.9g
Psylliumkuitu, annos 6g24g12kcal0g0g0g20g
Kaakaojauhe sokeroitu 29g123kcal1.6g22.4g2.7g0.2g
Kahvijuoma, keskiarvo 72g2.3kcal0.2g0.2g0.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 724g2389kcal14.5g21.7g253.3g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka6g24kcal0g6g0g0g
Tumma suklaa 81% (Lidl), annos 13g241g1245kcal24.1g55g103.2g0g
Raparperi 241g81kcal1.7g13.3g0.2g3.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g22837kcal283.2g299.8g2289g121g
Valittu annoskoko2500g11419kcal141.6g149.9g1144.5g60.5g
Annoskoko puolitettuna1250g5709kcal70.8g75g572.3g30.3g
Arvot/100g100g457kcal5.7g6g45.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=196905