Mehevä katkarapukastike

1. Viipaloi herkkusienet, kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulit.

2. Lisää öljy pannulle ja kuullota sipuleita muutama minuutti.

Sekoita joukkoon sienet ja kypsennä vielä hetki.

3. Ripottele jauhot pannulle, sekoita ja kaada päälle vesi ja lisää kalaliemikuutio.

Sekoita, kunnes kiehahtaa.

Mausta pippurilla.

Keitä hiljalleen 2-3 minuuttia välillä sekoitellen.

4. Lisää tuorejuusto nokareina kastikkeeseen ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Kääntele lopuksi sekaan jäiset katkaravut.

Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä etteivät katkaravut sitkisty.

5. Ripottele lopuksi pilkottu tilli ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Ensu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu, rainbow475g475kcal109.2g0g4.3g0g
Herkkusieni 404g64kcal8.5g1.2g1.3g6.1g
Sipuli 356g108kcal4.5g17.1g0.7g6.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g29g30kcal2.3g4.6g0.2g0.6g
Vehnäjauho puolikarkea 24g82kcal2.4g16.6g0.3g0.8g
Vesi712g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g12g26kcal2g2g1.1g0.1g
Mustapippuri 2.4g6.6kcal0.3g0.9g0.1g0.6g
Tuorejuusto, Ruohosipuli Keiju 14%237g451kcal23.7g11.9g33.2g0g
Tilli, tuore 237g71kcal8.8g2.1g1.9g5g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl12g107kcal0g0g11.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2839kcal323.4g112.8g110g38.6g
Valittu annoskoko2500g1420kcal161.7g56.4g55g19.3g
Annoskoko puolitettuna1250g710kcal80.9g28.2g27.5g9.7g
Arvot/100g100g57kcal6.5g2.3g2.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207343