Juustoinen lihamureke

1. Silppua sipuli ja valkosipulit ja kullota ne pannulla pienessä öljymäärässä.

Lisää hiukan jäähtyneenä jauhelihan joukkoon.

2. Kuori perunat ja raasta hienoksi.

Lisää lihan joukkoon.

3. Sekoita lihan joukkoon musa ja mausteet ja vatkaa mureke kuohkeaksi.

4. Levita seoksesta puolet laakean paistosvuoan pohjalle pitkänomaiseksi kerrokseksi.

Lisää murekkeen päälle pippurinen tuorejuusto pieninä nokareina.

Levitä loppu murekeseos juustokerroksen päälle ja siloita se tasaiseksi pinnaltaan.

5. Pursota pinnalle ketsuppia ja sinappia ja tasoita veitsellä ohueksi kerrokseksi.

Ripottele päälle korppujauhoja.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-40 min. Mureke on kypsää, kun haarukalla pistettäessä sisältä ei tule punaista nestettä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha988g1640kcal187.7g0g98.8g0g
Sipuli (kuorittu)494g133kcal6.4g23.7g1g8.4g
Rypsiöljy 33g295kcal0g0g33.3g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g17g18kcal1.4g2.8g0.1g0.3g
Peruna, keskikokoinen 60g346g207kcal5.2g44.9g0.3g3.1g
Kananmuna kuoreton 136g194kcal17g0.4g13.9g0g
Jauhelihamauste, annos 15g12g0.4kcal0g0.1g0.1g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 4.9g14kcal0.5g1.9g0.2g1.3g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 247g428kcal18.8g5.7g37g0g
Ketsuppi, Heinz74g76kcal0.7g17.9g0.1g0.9g
Sinappi 74g97kcal3.2g10.4g4.4g1.3g
Korppujauho 62g226kcal6.5g46.2g0.6g3.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g6656kcal494.8g308g379.6g37.2g
Valittu annoskoko2500g3328kcal247.4g154g189.8g18.6g
Annoskoko puolitettuna1250g1664kcal123.7g77g94.9g9.3g
Arvot/100g100g133kcal9.9g6.2g7.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=208727