Kasvissosekeitto

Kuori ja paloittele sipulit ja perunat kuutioiksi.

Muserra valkosipulinkynnet (3kpl) pieneksi.

Mittaa kattilaan 7dl vettä ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää joukkoon 2kpl kasvisfondikuutiota, keittojuurekset (valmiiksi paloiteltuna pakkauksessaan), sipulit, perunat ja valkosipuli +nippu hienonnettua tilliä.

Keitä, kunnes perunat ja juurekset ovat kypsiä.

Kaada liemi siivilän läpi toiseen astiaan ja ota sauvasekoitin/tehosekoitin esille.

Lisää hieman lientä perunoiden ja juuresten joukkoon ja ala soseuttaa sekoittimella (kattilassa).

Lisäile lientä sen mukaan kunnes keitto tuntuu sinusta sopivan löysältä/paksulta.

Kaada joukkoon 1dl kermaa.

Laita uudelleen levylle ja kuumenna kiehuvaksi (kunnes pari kuplaa tulee pintaan)

Ota keitto pois levyltä ja lisää tuoretta persiljaa.

Bon apetit!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 361 grammaa

Janezkij

Janezkij sanoi...

Kuori ja paloittele sipulit ja perunat kuutioiksi.

Muserra valkosipulinkynnet (3kpl) pieneksi.

Mittaa kattilaan 7dl vettä ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää joukkoon 2kpl kasvisfondikuutiota, keittojuurekset (valmiiksi paloiteltuna pakkauksessaan), si


tiistai 18.01.2011 klo 13:16

AineksetMääräEnergiaPHRK
Keittojuurekset, Pirkka (porkkana, lanttu, selleri, palsternakka, purjo, persilja)520g156kcal5.7g28.1g1g0g
Peruna, keskikokoinen 60g416g250kcal6.2g54.1g0.4g3.7g
Sipuli (kuorittu)52g14kcal0.7g2.5g0.1g0.9g
Valkosipuli 21g23kcal1.6g3.4g0.1g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 1213g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%173g277kcal4.7g4.7g26g0g
Kasvisfondi fond du chef (Knorr), annos 28g97g116kcal2.4g5.8g8.7g1.5g
Tilli, tuore 5.2g1.6kcal0.2g0g0g0.1g
Persilja 3.5g0.9kcal0g0g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g1676kcal43g197.2g72.6g13.8g
Valittu annoskoko2500g838kcal21.5g98.6g36.3g6.9g
Annoskoko puolitettuna1250g419kcal10.8g49.3g18.2g3.5g
Arvot/100g100g34kcal0.9g3.9g1.5g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=211172