Hapankaalikeitto

Kirjassa Pietarilaiset pidot:
500 g hapankaalia
1 pieni kaalinkerä
1 rkl öljyä, 1 sipuli
2 porkkanaa,
2 laakerinlehteä, mustapippureita
2 l lihalientä
2 perunaa
70 g tomaattisosetta
tilliä

Huuhtele hapankaali lävikössä juoksevan veden alla.

Kuulota sipulisilppu öljyssä padassa, lisää porkkana ja kaalisuikaleet, hapankaali, mausteet.

Anna hautua , kannen alla, välillä sekoittaen, kunnes kaali on pehmeää.

Lisää lihaliemi, ohuiksi suikaleiksi leikatut perunat.

Anna kiehua kypsäksi.

Lisää loppuvaiheessa tomaattisose ja tilli.

Tarjoa erikseen smetanaa, mustapippuria halutessa myllystä.

Venäjällä keitto sai hautua uunissa jälkilämmöllä yön yli.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Annele

Annele sanoi...

Oman keittoni tein vähän oikoen - en hauduttanut kasviksia öljyssä, lisäsin ne suoraan liemeen. Tuoreen kaalin sijaan, laitoin pussillisen parsakaalia.

perjantai 21.01.2011 klo 17:58

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1280g0kcal0g0g0g0g
Hapankaali (Rasilainen)427g77kcal7.7g7.7g1.3g8.5g
Sipuli 111g34kcal1.4g5.3g0.2g1.9g
Porkkana 171g56kcal1.1g9.5g0.3g4.4g
Peruna, vanha, kuorittu 171g130kcal3.2g26.5g0.3g1.7g
Parsakaali brokkoli 171g60kcal7.9g3.3g0.5g4.3g
Tomaattisose tomaattipyree 60g46kcal2.7g7.7g0.1g0.6g
Lihajuuresliemi (Knorr), annos 10g17g0.9kcal0g0g0.1g0g
Valkosipuli 8.5g9kcal0.7g1.4g0.1g0.2g
Selleri, annos 50g85g12kcal0.9g2.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g847kcal51.2g128g5.8g43.2g
Valittu annoskoko2500g423kcal25.6g64g2.9g21.6g
Annoskoko puolitettuna1250g212kcal12.8g32g1.5g10.8g
Arvot/100g100g17kcal1g2.6g0.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=211958