Oliivifetasämpylät

Sekoita siirappi ja suola lämpimään veteen.

Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja nako veteen.

Vaivaa taikina loput jauhot hiljalleen lisäten.

Survo lopuksi paloitellut oliivit, auringonkukansiemenet, fetapaketti öljyineen sekä luraus juoksevaa margariinia sekaan ja tee taikina valmiiksi.

Anna nousta jonku aikaa liinan alla, pyörittele pellille ja paistele.

Taikinan voi myös laittaa yöksi jääkaappiin ja pyöritellä sämpylät pellille vasta aamusta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Pedro79
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)1269g4440kcal152.2g875.4g24.1g63.4g
Vesi, vesijohtovesi 801g0kcal0g0g0g0g
Apetina feta snack aurinkokuivattu tomaatti (Arla), annos 150g200g661kcal32.1g11g54.1g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 53g106kcal0.7g1g10.7g2.4g
Kuivahiiva, annos 11g15g53kcal6.6g5.9g0.9g0g
Siirappi 20g60kcal0g14.8g0g0g
Suola, annos 3g8g0kcal0g0g0g0g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)67g481kcal0g0g53.4g0g
Auringonkukansiemen 67g397kcal15.4g8.4g33.1g4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g12396kcal414g1833g352.6g139.6g
Valittu annoskoko2500g6198kcal207g916.5g176.3g69.8g
Annoskoko puolitettuna1250g3099kcal103.5g458.3g88.2g34.9g
Arvot/100g100g248kcal8.3g36.7g7.1g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=212054