Kukkakaalivuoka

2 kukkakaalia
75 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
2 munaa
suolaa
yrettisuolaa
valkopippuria
juustoraastetta

Keitä kukkakaali melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.

Valmista sillä aikaa kastike.

Sulata rasva kattilassa.

Lisää vehnäjauhot, kiehauta.

Vatkaa joukkoon maito ja keitä n. 5 min. Mausta valkopippurilla ja varovasti suolalla.

Lisää kastikkeen vähän jäähdyttyä munat.

Laita keitetyt kukkakaalit palasina voidellun uunivuoan pohjalle.

Ripottele pinnalle yrttisuolaa.

Kaada kukkakaalien päälle kastike.

Lisää lopuksi pinnalle juustoraastetta.

Paista 200 asteessa n. 30 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 215 grammaa

Duumimamma
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 1162g280kcal21g25.6g3.5g26.7g
Voi, 1 tl, 5 g73g530kcal0.7g0.7g58.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 94g324kcal9.6g66.1g1.1g3.3g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 968g612kcal29g46.5g33.9g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa97g290kcal22.3g0g22.3g0g
Kananmuna kuoreton 107g152kcal13.3g0.3g10.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g4376kcal191.8g278.4g259.6g60g
Valittu annoskoko2500g2188kcal95.9g139.2g129.8g30g
Annoskoko puolitettuna1250g1094kcal48g69.6g64.9g15g
Arvot/100g100g88kcal3.8g5.6g5.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=216474