Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 264g1916kcal3.1g1.1g214.7g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 317g398kcal34.9g0.8g28.6g0g
Kaurahiutale 106g395kcal15.3g60.2g7.7g10.6g
Vehnäjauho puolikarkea 343g1178kcal35g240.4g4.1g12g
Sokeri 382g1549kcal0g381.3g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g528g618kcal14.8g21.1g52.8g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g21g85kcal0g20.9g0g0g
Leivinjauhe 11g19kcal0.5g4g0g0.1g
Mustikka metsä- 528g233kcal2.6g33.8g3.2g17.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g12781kcal212.4g1527.2g622.2g80.2g
Valittu annoskoko2500g6390kcal106.2g763.6g311.1g40.1g
Annoskoko puolitettuna1250g3195kcal53.1g381.8g155.6g20.1g
Arvot/100g100g256kcal4.2g30.5g12.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932