Kurpitsasämpylät

30 g hiivaa
6 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
1½ rkl hienojakoista merisuolaa
1 rkl siirappia
1 l raastettua kurpitsaa tai kesäkurpitsaa kuorineen
6–8 dl vehnäjauhoja
voiteluun ja koristeluun
1 muna
paahdettuja ja suolattuja öljykurpitsan siemeniä
unikonsiemeniä

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää öljy, suola, siirappi ja raastettu kesäkurpitsa.

Vaivaa joukkoon vehnäjauhot.

Taikinan tulee olla kohtuullisen löysää.

Vaivaa taikinaa vielä hetki jauhotetulla pöydällä ja siirrä se sitten öljyttyyn kulhoon.

Kohota 1–2 tuntia.

2. Leivo taikinasta haluamasi kokoisia sämpylöitä jauhotetulla pöydällä.

Lisää jauhoja tarvittaessa leipomisvaiheessa.

Anna sämpylöiden nousta pellillä noin puoli tuntia.

Voitele sämpylät munalla.

Ripottele päälle kurpitsan- ja unikonsiemeniä.

Paista sämpylät kypsiksi 200 asteessa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 177 grammaa

Jerpula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva, 50g28g17kcal3.7g0.3g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 565g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 25g225kcal0g0g25.4g0g
Suola, annos 3g21g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 19g57kcal0g14g0g0g
Kurpitsa 942g150kcal7.1g18.8g0.9g18.8g
Vehnäjauho puolikarkea 848g2908kcal86.4g593.3g10.2g29.7g
Kananmuna kuoreton 52g74kcal6.5g0.2g5.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g6861kcal207.4g1253.2g83.8g97g
Valittu annoskoko2500g3431kcal103.7g626.6g41.9g48.5g
Annoskoko puolitettuna1250g1715kcal51.9g313.3g21g24.3g
Arvot/100g100g137kcal4.1g25.1g1.7g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=252206