Borssikeitto paistijauhelihalla

(4:lle hengelle)
1 porkkana
150 g juuriselleriä
3 punajuurta
1 sipuli
275 g keräkaalia
290 g paistijauhelihaa
2 liha- tai kasvisliemikuutiota
1 tl basilikaa
1 tl meiramia
1 tl timjamia
1 tl persiljaa
1 tl suolaa

1. Suikaloi tai raasta juurekset
2. Kiehauta 1 l vettä, lisää lihaliemikuutio(t) ja juurekset
3. Anna kiehua hiljalleen reilu 30 min
4. Ruskista jauheliha ja lisää se keittoon
5. Mausta suolalla, timjamilla, meiramilla, basilikalla ja persiljalla

Halutessasi voit vielä ripotella raejuustoa sekaan.

(Ainekset Finelin taulukosta)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 588 grammaa

Nananas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 309g426kcal57.8g0g21.6g0g
Kasvisliemikuutio 21g65kcal2g2.9g5g0.3g
Punajuuri 426g163kcal4.3g29.4g0.9g10.6g
Valkokaali keräkaali 293g81kcal3.5g11.9g0.6g6.1g
Juuriselleri 160g50kcal2g7.3g0.3g4.9g
Porkkana 96g31kcal0.6g5.3g0.2g2.4g
Vesi, vesijohtovesi 1064g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 122g37kcal1.5g5.9g0.2g2.1g
Basilika, kuivattu 1.1g2.7kcal0.2g0.2g0g0.4g
Timjami 1.1g3kcal0.1g0.3g0.1g0.4g
Persilja 1.1g0.3kcal0g0g0g0.1g
Ruokasuola jodioitu 7.4g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g1720kcal144g126.4g57.8g54.6g
Valittu annoskoko2500g860kcal72g63.2g28.9g27.3g
Annoskoko puolitettuna1250g430kcal36g31.6g14.5g13.7g
Arvot/100g100g34kcal2.9g2.5g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=25578