Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)1027g329kcal33.9g46.2g0g0g
Hiiva 51g38kcal6.7g0.6g0.2g3.5g
Siirappi 431g1300kcal0.4g319.5g0g0g
Vehnälese 62g141kcal8.2g9.5g2.8g23.1g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)246g934kcal28.8g189.7g5.4g35.2g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 667g2290kcal68g467.1g8g23.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g10062kcal292g2065.2g32.8g170.4g
Valittu annoskoko2500g5031kcal146g1032.6g16.4g85.2g
Annoskoko puolitettuna1250g2516kcal73g516.3g8.2g42.6g
Arvot/100g100g201kcal5.8g41.3g0.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=260881