Bulguurilisäke

1 1/2 dl Bulguurisuurimoita + 3 dl vettä + 1/2 kasvisliemikuutio
1/2 kurkku
3 tomaattia
1 rkl minttua silputtuna
5 sipulinvartta
1-2 rkl lehtipersijaa silputtuna
1 sitruunan mehu
2 rkl hyvää oliiviöljyä
mustapippuria ja suolaa
Kuumenna vesi kiehuvaksi ,lisää liemikuutio ja suurimot, nosta liedeltä ja anna hautua kannen alla 5 minuuttia.

(jos käytät Bulguuria, hauduta 10 min) Huuhtele sipulin varret, kurkku ja tomaatit, pilko kuutioiksi ja hienonna sipulinvarret, persilja ja mintunlehdet.

Sekoita kulhossa kaikki ainekset keskenään ja purista sitruunan mehu pieneen kulhoon, lisää öljy ja mausteet.

Sekoita ja valuta salaatin päälle.

Peitä foliolla tai kelmulla ja nosta jääkaappiin noin tunniksi maustumaan.

Valmiin salaatin tulisi olla maultaan raikas ja koostumukseltaan kostea.

Tarjoile sellaisenaan leivän kanssa, tai lisäkkeeksi grillatulle lihalle tai kanalle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 243 grammaa

Anuhei
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bulgur-vehnä (Gogreen), annos 40g386g1340kcal50.2g258.8g7.7g23.2g
Vesi, vesijohtovesi 772g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 15g47kcal1.5g2.1g3.6g0.2g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g772g157kcal4.6g29.4g2.3g10.8g
Kesäsipuli, nippusipuli (Pirkka), annos 100g90g23kcal1.2g4.3g0.2g0g
Kurkku 386g42kcal2.2g5.4g0.4g2.7g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 26g5.6kcal0.1g0.4g0g0g
Oliiviöljy 52g455kcal0g0g51.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g4139kcal119.6g600.8g131.4g73.8g
Valittu annoskoko2500g2070kcal59.8g300.4g65.7g36.9g
Annoskoko puolitettuna1250g1035kcal29.9g150.2g32.9g18.5g
Arvot/100g100g83kcal2.4g12g2.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=263945