Kauraporkkanasämpylä (kuituinen)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva.

Sekaan suola, sokeri, kaurahiutaleet/leseet ja öljy.

Lisää porkkanaraaste.

Lopuksi jauhoa.

Anna taikinan kohota noin 40min.

Nostele puolen nyrkin kokosia paloja pellille.

Käytin lusikoita jolloin sain kuoheuden säilymään.

Voitele kananmunalla.

Uuni 225 astetta ja 20min.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Redreaper
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 921g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 92g69kcal12.1g1g0.4g6.4g
Sokeri 15g60kcal0g14.7g0g0g
Suola, annos 3g55g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukkaöljy 100g880kcal0g0g99.5g0g
Kaurahiutale kuituinen Sydänystävä (1dl = 35g)129g426kcal20.6g67.1g8.5g16.8g
Porkkana 369g120kcal2.3g20.5g0.7g9.4g
Myllärin hurjan viljainen sämpyläaines (37g)341g1193kcal41.2g220.5g17g18.7g
Hiivaleipävehnäjauho 479g1561kcal58.1g284.5g13.4g26.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g8616kcal268.6g1216.6g279g155.2g
Valittu annoskoko2500g4308kcal134.3g608.3g139.5g77.6g
Annoskoko puolitettuna1250g2154kcal67.2g304.2g69.8g38.8g
Arvot/100g100g172kcal5.4g24.3g5.6g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265138