Erjan kaalilaatikko

2 dl puuroriisiä
8 dl vettä
1 tl suolaa
400 g jauhelihaa
n.1 kg valkokaalia eli keräkaalia
2 rkl öljyä/voita
2 sipulia hienonnettuna
0,5 dl siirappia
0,5 tl valkopippuria
0,5 rkl suolaa
1 l maitoa
lihaliemikuutio

* keitä riisit suolavedessä
* hienonna kaali
* ruskista jauheliha ja mausta se suolalla
* ruskista sipuli kevysti
* pehmitä kaalia pannulla öljyssä tai voissa useammassa erässä (hauduta isossa kattilassa 5-10 minuuttia)
* yhdistä kaikki aineet, tarkista maku
* kaada seos voideltuun vuokaan
* kypsennä 175 asteessa 1,5-2 tuntia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 457 grammaa

Omena99
AineksetMääräEnergiaPHRK
puuroriisi (keittämätön) (Risella), annos 85g137g479kcal8.2g104g2.3g2.7g
Vesi547g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g3.4g0kcal0g0g0g0g
Jauhelihakeitto, naudanliha 274g166kcal10.6g11g8.2g2.4g
Kaali, valkokaali684g144kcal8.2g23.3g1.4g14.4g
Rypsiöljy 19g163kcal0g0g18.5g0g
Siirappi 48g144kcal0g35.5g0g0g
Valkopippuri 0.7g1.9kcal0.1g0.3g0g0.2g
Suola, annos 3g5.1g0kcal0g0g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen684g226kcal22.6g33.5g0g0g
Sipuli 75g23kcal0.9g3.6g0.2g1.3g
Lihaliemikuutio Kania23g51kcal2.5g2.7g3.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2797kcal106.2g427.8g68g42g
Valittu annoskoko2500g1399kcal53.1g213.9g34g21g
Annoskoko puolitettuna1250g699kcal26.6g107g17g10.5g
Arvot/100g100g56kcal2.1g8.6g1.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=270066