Blinit Esikko

2,5 dl rasvatonta maitoa
2,4 dl vettä
1,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl tattarijauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
0,5 pussia kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
1 rkl kirkastettua voisulaa
2 munaa
Lämmitä maito+vesi, lisää siihen kaikki kuiva-aineet yhteen sekoitettuna ( kaikki jauhot, hiiva, suola+ voisula).

Taikinaa käytetään lämpimässä paikassa väh. 6h, sitten se laitetaan kylmään, jotta käyminen pysähtyy varmasti.

Jäähtyneeseen taikinaan sekoitetaan munankeltuaiset.

Kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset lisätään kahdessa erässä.

Paistetaan miedolla levylläö voissa, etteivät pala ja kypsyvät hyvin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 92 grammaa

Esikko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 679g230kcal20.8g33.3g0.7g0g
Vesi679g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 271g931kcal27.7g190g3.3g9.5g
Tattarijauho, Myllynparas434g1477kcal56.5g293.2g7.4g23g
Ruisjauho, 1 dl95g304kcal10.5g60.8g2.2g13.2g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g16g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g27g198kcal0.3g0.3g21.7g0g
Kananmuna kuoreton 299g426kcal37.3g0.9g30.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g7132kcal306.2g1157g131.8g91.4g
Valittu annoskoko2500g3566kcal153.1g578.5g65.9g45.7g
Annoskoko puolitettuna1250g1783kcal76.6g289.3g33g22.9g
Arvot/100g100g143kcal6.1g23.1g2.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=270363