Ruiskaurapuuro (1dl ruis, 4dl kaura)

Keitä vesi keittimessä
keitä kattilan pohjallinen vettä

Kun vesi kiehuu keittimessä, niin lisää suola kattilaan ja kaada vesi päälle.

Lisää kaura- ja ruishiutaleet veteen ja laske lieden lämpö esim.

asteikolla nollasta kuuteen kolmeen.

Anna puuron kiehua viitisen minuuttia ilman kantta.

Laita liesi pois päältä, laita kattilaan kansi ja anna hautua vähintään 10 min.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 702 grammaa

Mteho
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruishiutale 53g158kcal4.7g27.8g1.3g7.4g
Kaurahiutale 214g800kcal31g121.8g15.6g21.4g
Vesi, vesijohtovesi 2227g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g6.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g1915kcal71.4g299.2g33.8g57.6g
Valittu annoskoko2500g958kcal35.7g149.6g16.9g28.8g
Annoskoko puolitettuna1250g479kcal17.9g74.8g8.5g14.4g
Arvot/100g100g38kcal1.4g6g0.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275530