Juuressose

1. Kuori ja paloittele juurekset.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää suola.

Keitä lanttu- ja porkkanapaloja n. 5 minuuttia.

Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä juurekset aivan kypsiksi, ettei soseeseen jää paakkuja.

Jätä keitinliemi juuresten joukkoon.

Soseuta juurekset.

Lisää maito, rasva ja sokeri.

Kuumenna sose vielä ja tarjoa puolukkaisten jauhelihapihvien kanssa.

Pirkkaresepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 425g123kcal4.2g19.5g1.3g7.6g
Porkkana 340g111kcal2.1g18.9g0.7g8.7g
Peruna, vanha, kuorittu 680g518kcal12.8g105.4g1.4g6.8g
Vesi, vesijohtovesi 850g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g8.5g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt170g78kcal5.4g8.2g2.5g0g
Voi 24g173kcal0.3g0.1g19.3g0g
Sokeri 3.4g14kcal0g3.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2032kcal49.6g311g50.4g46.2g
Valittu annoskoko2500g1016kcal24.8g155.5g25.2g23.1g
Annoskoko puolitettuna1250g508kcal12.4g77.8g12.6g11.6g
Arvot/100g100g41kcal1g6.2g1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=279644