Yrttifocaccia

Ohjeesta tulee 2 isoa leipää
Uuni:200C, 20 min

taikina:
sekoita ensin
50g hiivaa
ripaus sokeria
1,5 dl käden lämp.

vettä
lisää
4 dl käden lämp.

maito
0,5 dl käden lämp.

oliiviöljy
2tl suola
2 tl sokeri tai hunaja
kuivattua yrttiä esim rosmariini 1rkl
n. 12-14 dl vehnäjauhoja
vaivaa n. 4 min
peitä liinalla ja anna kohota n. 30min,
kumoa taikina jauhoitetulle pöydälle ja vaivaa vielä pari min. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile pitkulaiset pötköt.

Taputtele pötköt pellille pitkulaisiksi ja litteiksi pötköiksi.

Painele sormella taikinaan pieniä koloja ja peitä liinalla vielä 40 min.

pinnalle mausteöljy joka sivellään pullasudilla:
1dl oliiviöljy
1 valkosipulinkynsi
tuoretta yrttiä

päälle voi painella myös
fetaa
oliiveja
kirsikkatomaatteja

päälle myös
suolaa!

Jäähdytä paistamisen jälkeen ritilällä ilman liinaa

Tulee tosi hyviä! :)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1668 grammaa

Liza81
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 75g56kcal9.8g0.8g0.3g5.2g
Vesi225g0kcal0g0g0g0g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 600g203kcal18.3g29.4g0.6g0g
Oliiviöljy 67g596kcal0g0g67.4g0g
Suola, annos 3g23g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 12g49kcal0g12g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1364g4680kcal139g954.7g16.4g47.7g
Oliiviöljy 135g1193kcal0g0g134.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g13553kcal334.2g1993.8g439.2g105.8g
Valittu annoskoko2500g6777kcal167.1g996.9g219.6g52.9g
Annoskoko puolitettuna1250g3388kcal83.6g498.5g109.8g26.5g
Arvot/100g100g271kcal6.7g39.9g8.8g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=288192