Vappumunkit

Lämmitä vesi tai maito kädenlämpöiseksi.

Jos käytät kuivahiivaa, saa neste olla lämpimämpää eli noin 42-asteista.

Murenna tuorehiiva nesteeseen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää nesteeseen suola, sokeri ja kananmuna.

Kananmuna ei ole välttämätön, mutta antaa hyvän rakenteen.

Lisää vehnäjauhot.

Alusta taikina pehmeäksi.

Lisää lopuksi pehmeä rasva.

Pyörittele taikinasta pingispallon kokoisia pyörylöitä.

Anna niiden kohota noin 20 minuuttia.

Kuumenna öljy pienessä padassa.

Kokeile rasvan kuumuutta paistamalla ensin yksi munkki.

Rasva on sopivan kuumaa, kun pulla kypsyy myös sisältä ja sen pinta on molemmin puolin kauniin vaaleanruskea.

Nosta reikäkauhalla muutama pulla kerrallaan kypsymään ja käännä kerran kypsymisen aikana.

Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperille ja pyörittele sitten lautasella, jossa on sokeria tai kanelisokeria.

Jäähtyneen munkin päälle voit myös levittää tomusokerista ja mansikkamehusta sekoitetun sokerikuorrutuksen.

Tarjoa munkit vastapaistettuina.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 515g174kcal15.8g25.2g0.5g0g
Hiiva 45g33kcal5.9g0.5g0.2g3.1g
Sokeri 137g557kcal0g137.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 930g3191kcal94.8g651g11.2g32.5g
Margariini 80 % laktoositon 112g780kcal0.7g0g87.9g0g
Kananmuna kuoreton 76g108kcal9.4g0.2g7.7g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 378g3320kcal2.3g1.5g373.7g0g
Sokeri 309g1254kcal0g308.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g18835kcal257.8g2248g962.4g71.2g
Valittu annoskoko2500g9417kcal128.9g1124g481.2g35.6g
Annoskoko puolitettuna1250g4709kcal64.5g562g240.6g17.8g
Arvot/100g100g377kcal5.2g45g19.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=288853